top of page

ורניקס: המקדש של הבצק הממולא

אמל"ק: מקום מצוין לארוחת צוהריים קלה ומעניינת, ולגמרי שווה נסיעה במיוחד להדר.


מקום שכל כולו ורניקס.

מייד כששמענו שנפתח אחד כזה - סימנו לנו מטרה.


זה הרי כל כך בשבילנו: מקום שמגיש אוכל מזרח אירופי בגרסה המקורית שלו, ממש כמו שהיה שם, כולל כל הגרסאות שבחיים לא שמענו עליהן.


זה כל כך חיפאי, וכל כך טעים.


עדכון מיולי 2023: המקום כבר לא נראה ככה, הוא עבר דלת אחת ימינה והורחב (טוב מאוד). האוכל בדיוק אותו אוכל מושלם, בדקנו.



המקום קטן ובווייב של אוכל רחוב, או אולי מסעדת פועלים. על הקירות מצוירים ביד שלבי ההכנה של הוורניקס, וזה חמוד ומצחיק.


חוץ מהוורניקס, שמייד נגיע אליהם, יש גם מרקים וסלטים. לקחנו סלט אוליבייה, שהוא סלט רוסי עם תפוחי אדמה ופיסות נקניק (המקור לסלט המיונז שאנחנו מכירים), אבל אנחנו לא יכולים לחכות לפעם הבאה, שבה ננסה גם סלט שובה רוסי (נשמע היסטרי: שכבות של ירקות, תפוחי אדמה ודג מעושן) וגם את מרק הבורשט. אין מה לעשות, גם דביבונים לא יכולים הכל בפעם אחת.


זה סלט אוליבייה, והוא הולך מעולה גם כפתיחה לפני הוורניקס וגם יחד איתם.


לאמיצים, סלט שובה שעשוי שכבות דג הרינג בכבישה קרה, סלק, גזר ותפו״א מבושלים.


ממש לאחרונה הצטרפה למנות הנלוות לוורניקס גם רגל קרושה. היא מאוד מאוד שונה מזו של מעיין הבירה או של חנוך. מאוד. זה ממש למיטיבי לכת של רגליים קרושות.



הבצק הממולא מחולק בתפריט לשלוש קבוצות: כיסונים, ורניקס ו-ורניקס מתוקים.

בחרנו מנות מכל הקבוצות, וכולן היו מצוינות ממש.


כיסונים, בניגוד לוורניקס, הם אלה שממולאים בשר ומקופלים קצת כמו טורטליני, אם כי הבצק אחר לחלוטין - בהיר ורך יותר. הזמנו מיקס של שלושה סוגי בשר: בקר, עוף וחזיר.


הוורניקס מקופלים בחצי עיגול וממולאים בירקות או בגבינות.

מהקטגוריה הזאת התחלנו במנה אחת קלאסית, שאנחנו מכירים מהרבה מקומות אחרים בחיפה (כמו חנוך, הבולגרי ומעיין הבירה) - ורניקס תפוחי אדמה.


זה היה מצוין, אם כי היינו חייבים להודות שקשה להביס את הגרסה השמנמנה ועתירת הטעם של מעיין הבירה, שעברה קצת התאמה לחך המפונק שלנו.


מה שהיה הרבה יותר מעניין בשבילנו הוא הוורניקס כרוב, שבכלל לא ידענו שיש כזה. זה היה משהו משהו! אנחנו מתים על מנות שמחדשות לנו בטעם שלא הכרנו, זו חוויית האוכל הכי טובה ומשמחת שיש.


זה הוורניקס כרוב. הכרוב שבפנים כתמתם, ומכאן הצבע היפה.


אגב את הכל מלווים בצל מטוגן ושמנת חמוצה, שהם לגמרי מאסט. אנחנו הזמנו אותם בצד, כי רצינו לנסות ולטעום כל דבר בנפרד, אבל אפשר לבקש שישימו לכם אותם מעל הכל.


זה המזלג המדובר - בצל שמנת, בצק, כרוב:


וככה זה נראה כשהכל מגיע יחד:


את המנה האחרונה מזמינים כמובן מהקטגוריה השלישית - ורניקס מתוקים. יש ורניקס ממולאים בדובדבן או בפירות יער, אבל אנחנו הזמנו את אלה שממולאים בגבינת טבורוג מתוקה. יאמי.



יש לנו עוד כל כך הרבה מה לנסות כאן. הבורשט והשובה, כיסוני כבש, ורניקס פירות ים ועוד ועוד. נעדכן!


מדד המצפּוּן: בהנחה שהבצק טבעוני, המקום מתאים לדעתנו גם לצמחונים וטבעונים.

איפה: בלפור 2, הדר

חניה: אין. תחנו באחד החניונים שווייז מציע במרחק של 7-4 דקות הליכה, או שתיקחו איתכם חיפאי או חיפאית שמכירים טוב-טוב את הרחובות שמסביב. לי יש את הדביבון :)

bottom of page