top of page

בּעִתּוֹ: שִיק של שוּק

אמל"ק: ארוחה מפתיעה וטעימה ביותר, שמתאימה גם לקז'ואל מפנק וגם לחגיגה של רגע מיוחד בזוג או עם חברות.


הרבה הפתעות חיכו לנו בבּעִתּוֹ (מתוך "כל דבר בּעִתּוֹ"). קודם כל, ציפינו למסעדה דומה לתלפיות בווייב שלה, אבל היא ממש לא: בעתו, למרות השם והלוגו המפונפנים, היא לגמרי קז'ואל באווירה (לא באוכל). חצי ממנה על הבר והחלק האחר על שולחנות פשוטים שמפוזרים על המדרכה באי-סדר. השלט שנשאר שם מהמאה הקודמת רק מוסיף לאווירת השוק היומיומית.



בהתחלה קצת התאכזבנו, כי יצאנו לחגוג ערב מיוחד, ורצינו מקום מפנק. אבל איזה מזל שההפתעות המשיכו להגיע, והן היו טובות. מהר מאוד נשאבנו לווייב הייחודי של בעתו, שמלא פרדוקסים, ולאוכל הנהדר שהוגש לנו על הבר הפעלתן.



לבעתו יש תפריט עונתי, כלומר כזה שמתחלף כל עונה. אנחנו אכלנו את תפריט הקיץ בתחילת יולי, ממש בימים שהשיקו אותו.


התחלנו במנות דגים נאים, שאומנם קיימות היום בכל מסעדה ובכל עונה, אבל תמיד תמיד בא לנו עוד.


הראשונה הייתה קרודו (סשימי) דג ים, עם ויניגרט תה צמחים. הדג היה חמאתי, נימוח ועשיר בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.



מנת הדג השנייה הייתה הר קטן של סביצ'ה דג ים עם מלפפונים, שקדים מטוגנים, ויניגרט דובדבן מעושן ויוגורט.



עוד מנה אחת של דג השתלבה בעיקריות, מייד נגיע אליה.


מנה מעולה במיוחד הייתה הרוסטביף, שעליו סלט ירקות קצוץ דק, קרם חצילים כבושים, ביצה חצי רכה ודואה. הבשר היה עסיסי ממש, בפריסה בעובי מדויק, והביצה החצי רכה הייתה השלמה גאונית.



מנה שרק מהתיאור שלה היה ברור שאנחנו חייבים לנסות - הייתה קבב דג וליה. ליה זה שומן טלה. Surf & turf כמו שאומרים. ואכן, הייתה לקבב נוכחות של בשר, אבל עדינות ורוך של דג. לידו היו ירקות צלויים בסמנה. מהמם.



האחרונה לפני האחרונות הייתה תירס לבן צלוי בסמנה ואבן יוגורט. ביקשנו שיחתכו לנו כדי שנוכל לאכול יחד :)



אגב, אוכלים פה חופשי בידיים, וזה אחד הפרדוקסים, כי האוכל מאוד מיוחד ומושקע, אבל עדיין ממשיך להיות של אנשים, של בני אדם שאוהבים לאכול. וזה משהו.


אלה הידיים של שכנינו לבר, שמפרקים דג.



מבין שני הקינוחים העדפנו כרגיל את... שניהם. איך אפשר לבחור בין קינוחים, איך.


הבסבוסה די בלי סולת (כך היא נקראת, בחיי) היא עוגת סולת קלילה עם פרי, ויניגרט תפוזים ושמנת חמוצה.



השני הוא פנמלבי, הכלאה של פנקוטה ומלבי, עם סירופ משמש ולואיזה, קראמבל שמן זית (יאמי) ומשמש צלוי יפהפה.



את בעתו אפשר לסכם כהפתעה. בווייב, בתפריט, בטעמים ובפרדוקסים שהיא יוצרת וחיה איתם לגמרי בשלום. אנחנו מחכים מאוד לנסות את תפריט החורף.


מדד המצפּוּן: לדעתנו מתאים לצמחונים אוכלי דגים, לא בכלל מתאים לטבעונים (יש רק מנה אחת טבעונית, והיא לא מעניינת במיוחד).

איפה: סירקין 34, תלפיות

Comments


bottom of page