top of page

הבולגרי: אוכל שמח בחמארה בלקנית

  • Writer: דביבונים בחיפה
    דביבונים בחיפה
  • Oct 10, 2022
  • 3 min read

Updated: Aug 12, 2023

אמל"ק: אוכל בלקני ומזרח אירופי בעיר התחתית, בגרסה צעירה, כיפית, טרייה וטעימה במידה קיצונית. באים בשביל האוכל, נשארים בשביל האווירה. או להפך. בטופ שלנו.


הבולגרי נמצא לגמרי בטופ שלנו, וגם יציב שם מאוד. הוא שוכן בסמטת חטיב, מעל כיכר פריז, מתחת לשיבת ציון, וממש, אבל ממש, כדאי להגיע אליו במיוחד. מחכה לכם אוכל מהמצוינים בעיר, שמוגש באחד הרחובות המקסימים ביותר, ומתאים מאוד לארוחה בזוג או במשפחה או עם חברים, גם ביום וגם בלילה.


ree
ree

את הבולגרי פתחו ג'קי מג'ק והאפונים האגדי וארז יעקבי. זו בעצם חמארה שמגישה בשמחה אוכל בלקני ברמה משוגעת ואלכוהול איכותי (בכל זאת, ג'ק והאפונים), והכל במחירים שמאפשרים לטעום מגוון רחב ומעניין בארוחה אחת.


ree
ree
ree
ree
ree

זה בדיוק מסוג המקומות שאנחנו מצביעים על התפריט כמעט אקראית ואומרים: את זה, את זה, את זה, את זה ואת זה, עד שהמלצרית (המעולה!) אומרת לנו שזה ממש ממש מספיק, ואין ברירה, נצטרך לבוא שוב ושוב עד שנאכל הכל. המחירים לגמרי מאפשרים את זה.


אחרי שמגיע סבב המשקאות הראשון (בירה טוכר לאגר בהירה וערק אשכוליות אדומות או ערק ליים), אנחנו מתרווחים, מחכים לאוכל שיתחיל לזרום ונהנים מהבריזה בסמטה.


ree
ree

הכל בבולגרי מאוד נינוח וזורם. למרות שמדובר באוכל משובח ומיוחד ממש - אין כאן שום טיפת פלצנות, אפילו לא רמז, רק הנאה ושמחה ממה שכאן ועכשיו. ויש הרבה כאן ועכשיו.


יש למשל איקרה טעימה שג'קי מכין בעצמו.

ree

יש בניצה, שהיא מאפה פילו עם מנגולד וגבינות.

ree

וגרסה בשרית של מאפה חצילים ובשר, שהוא מאוד טעים וגם מאוד גדול ומשביע.

ree
ree
ree

ופיתה בלקנית ממולאת גבינה.

ree
ree
ree

שיש לה גם גרסה בשרית:

ree

קציצות הפראסה מושלמות בטעם ובמרקם רך ועשיר, עם היוגורט היווני שבצד, אל תפספסו.

ree
ree

לא לשכוח את הבואיקוס.

ree
ree

המטיאס שמנמן ועסיסי ובמליחות שהיא לא יותר מדי ולא פחות מדי. אנחנו מחסלים אותו בשניות.

ree
ree

ורניקס תפוחי אדמה כמובן.

ree

סלט הביצים מעוך גס ומגיע עם הר קטן וריחני של בצל מטוגן.

ree
ree

גם על הכבד הקצוץ יש הר כזה. זה כבד קצוץ נדיר. אין יותר טעים ממנו, אין.

ree
ree
ree

הציזיקי טרי ומרענן.

ree

הסקורדליה עם המון שום, ממש כמו שצריך, ולמעלה יש דברים טעימים צרובים.

ree

ויש גם חצילים ממולאים ציזיקי, ירקות ואגוזים ברוטב חמצמץ מעולה. מנה מומלצת מאוד מאוד.

ree
ree

צ'וצוקי ביורק (הידוע גם כשושקה) הוא פלפל במילוי גבינה שטוגן בפירורי לחם ומעליו ביצת עין(!). זה מעולה, ויש גם בגרסת פלפל חריף לאמיצים בלבד. אני אוכלת חריף, ולא יכולתי לסיים אותו, אבל נהניתי מכל ביס.

ree

וזו הגרסה על פלפל חריף.

ree
ree

בדרך כלל יש ספיישלים, מה שנקרא כאן 'מנות היום'. אנחנו תמיד מנסים לפחות אחת.

ree

כאן רואים ספיישל סרמורה, דג של רומנים בחומץ ושום. הדביבון נהנה מאוד מהטעמים שהזכירו לו את הבית.

ree

ספיישל דג אחר, אהוב עלינו במיוחד, הוא מליטות מטוגנות.

ree
ree

או גירוס דג ים רך, שמן ובטעם חי שיש רק בעיר נמל. הוא מוגש על פיתה דקה כזאת, כמו לאפה, ועם טחינה, עלים ועגבניות צלויות.

ree
ree

אם אתם שונאים במיה, אז תנו לה עוד צ'אנס כאן, כי זה משהו אחר לגמרי. היא מוקפצת ויבשה, ברוטב חמאה ולימון נהדר שטובלים בו אחר כך את החלה.

ree
ree

לעיתים לא קרובות יש בורשט אדמדם, חמצמץ ומשמח.

ree

ולפני הקינוח, עוד משהו שצריך להיאמר על היחס של המקום לילדים: אנחנו אוהבים להביא אל הבולגרי אורחים מחוץ לחיפה כדי להשוויץ בקולינריה המשובחת של העיר, וככה יצא שכבר פעמיים הגענו אליו כשאיתנו משפחות עם ילדות קטנות, בגילי 4-6. האוכל בבולגרי רחוק משניצל וצ'יפס ולא בדיוק מותאם לטעמם של רוב הילדים, ובקלות היה יכול להפוך למקום שרומז בעדינות שאין לילדים מה לעשות כאן. אבל הוא לא. כל כך לא. בשתי הפעמים המטבח הוציא לילדות, על חשבון הבית ובלי שביקשנו בכלל, תפוחי אדמה אפויים מעולים או ורניקס תפוחי אדמה (אפילו בליווי הסבר מותאם: "זה כמו פסטה"). וזה היה כל כך במקום וכל כך מדויק. הן טרפו את זה, ואנחנו הרגשנו שאוהבים כאן אנשים, לא משנה באיזה גודל הם מגיעים. הוא קנה את חיבתנו כבר מזמן, אבל באקטים הקטנים האלה לילדות - הוא שבה אותנו לגמרי.


ועכשיו הגיע החלק שילדים (ודביבונים) אוהבים תמיד. אני אישית מחכה כל הארוחה לסוטלץ' - פודינג אורז וקינמון, אחד הקינוחים האהובים עליי בעולם כולו.

ree
ree

השני הכי אהוב: סֵרָאִילִייָה. זה קצת כמו בקלאווה, אבל של רומנים. מתוק באותה המידה, אבל אוורירי וקל יותר. אחד הפלאים שנכנסו לחיי בזכות השורשים של הדביבון ובזכות הבולגרי.

ree
ree

למי שאוהבים את הקינוחים שלהם פירותיים יותר, יש כיסוני דובדבנים עם שמנת חמוצה.

ree

ואם אתם יותר בענייני גלידות, אז יש גלידת מרציפן ברוטב וויסקי. יש לה ממש טעם של שקדים-מרציפן, אז רק אם אתם בקטע.

ree
ree

לבולגרי אנחנו חוזרים בשביל השילוב של האוכל הכל כך טעים, מיוחד וכיפי מכל קצות אירופה, עם המשקאות, עם ג'קי וארז, עם הצוות המעולה ועם הסמטה היפה. כשאנחנו יורדים ברחוב אחרי ארוחה בחמארה, אנחנו כבר מתכננים בראש מתי נחזור, כי פשוט חייבים לנסות גם את הטונה בעישון ביתי, את עוגת הסולת ועוד כל כך הרבה דברים טובים שלא הצלחנו להגיע אליהם למרות שממש ממש ניסינו.


אז כשמתאים לכם בראנץ' בשישי או צוהריים באמצע יום קצת פנוי או ארוחת ערב טובה, עם טעמים טריים שבין הים התיכון לאירופה ועם דרינק בסמטה אתונאית – תזרמו אל הבולגרי. הוא מאסט חיפאי.


ree
ree
ree

מדד המצפּוּן: לדעתנו מתאימה לצמחונים. תבדקו אפשרות לטבעוּן, כי בהרבה מהמנות יש גבינה.

נכון לאוקטובר 2022, הבולגרי פתוח רק מ-17:00 ועד 23:00. אנחנו רוצים לנצל הזדמנות זו כדי לצאת בקריאה נרגשת - הרחיבו את השעות חזרה לצוהריים, כי זו הייתה ארוחת הצוהריים המועדפת עלינו! זהו, פרקנו.

איפה: חטיב 8, העיר התחתית

האתר של הבולגרי (נכון לזמן כתיבת הפוסט האתר לא מעודכן, כדאי לוודא הכל בעמוד הפייסבוק)

 
 
 

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.

אם נעלה מידע טעים חדש,
נשלח לך מייל

הצטרפת לרשימה שלנו, בתיאבון

אם משום מה אתם חשים צורך לדבר איתנו - זה הטופס

קיבלנו, נענה אחרי האוכל

bottom of page