top of page

ששון הבר: האוכל, הדרינק והווייב הזורם

  • Writer: דביבונים בחיפה
    דביבונים בחיפה
  • Oct 10, 2022
  • 3 min read

Updated: Aug 12, 2023

אמל"ק: ארוחה מעולה, משמחת ומספקת של אוכל מסורתי בגרסה וואו, בנדיבות ובאווירה טובה וכיפית. עדיפות ראשונה שלנו אם עולים לכרמל.


יש לנו רק שלוש סיבות טובות לעלות לכרמל: המורה לפילאטיס, הדואר שמתבלבל ושולח דברים לנקודת איסוף בראש ההר, וששון הבר.


ree
ree
ree
ree
ree

שמו המלא של המקום הוא 'ששון הבר באחוזה', אבל קוראים לו ששון הבר. וזה נכון שהוא בר, ואפילו בר מצוין, עם יופי של אלכוהול שמלווה את האוכל. זה למשל קוקטייל שלמות שנקרא לילה לבן (אוזו פלומארי, אשכוליות, קוקוס ולמונגראס).

ree

קוקטייל מושלם אחר הוא "שישו ושמחו". באופן מוזר, אין לי תמונה, אבל אין ביקור בששון בלעדיו.


האמת היא שאנחנו מגיעים לכאן בעיקר לצוהריים, כשרגוע ושקט, אבל הדומיננטיות של הבר מאוד מורגשת, גם כי הקיר המרכזי מחופה שורות-שורות של בקבוקים ומוקף בר ארוך, וגם כי הווייב כאן זורם וכיפי בכל שעה. המסעדה מוקפדת, מושקעת ויפה, אבל בניגוד למה שקורה לפעמים בכרמל - אין כאן אפילו שמץ של יומרנות או פלצנות. נעים וזורם, פשוט וכיף.


ree
ree

אבל אנחנו כאן בשביל האוכל. מדובר במנות יפות ומגרות של אוכל מסורתי ברובו, שנראה ונשמע כמו המקור, אבל בעצם מחודש ומשודרג, ולא משנה כמה פעמים נאכל את אותן מנות - זה וואו בכל פעם מחדש.


אני אלך לפי הגודל, מהקטנות לגדולות, ואחר כך לקינוחים.


נתחיל בשתי ראשונות קלאסיות, שאפשר למצוא היום בצורה זו או אחרת כמעט בכל מקום, ובכל זאת הן פְרֶשיוֹת ופותחות מעולה את הארוחה. הראשונה היא קרפצ'יו סינטה טרי, עם בלסמי מיושן, שמן זית כמובן, פרמז'ן מגורר וחרדל דיז'ון.

ree
ree

והשנייה היא דג ים פרוס דק עם אבן יוגורט, סומק, פלפל חריף, בצל שאלוט, ויניגרט, לימון כבוש וצנובר. אני מתה על לימון כבוש (מה שנראה כאן כמו חלמונים של ביצה), ועם דג טרי וצנובר זה יופי יופי.

ree
ree
ree
ree

אבל הראשונה האהובה עליי היא בכלל הסלק, עם שמן האגוזים, ענבים סגולים, קרם פרש ואגוזי לוז. מזלג שיש עליו פיסה אחת מכל רכיב - הוא שיר הלל לפשטות מנצחת.

ree
ree
ree
ree

הריזוטו האיראני הוא מאסט. יש בו תרד, זעתר טרי, עגבניות לחות, לימון פרסי וצנוברים (מלא צנוברים!). החמצמצות של הלימון עם המתיקות של העגבניות, הירקרקות המרירה של הזעתר והעומק של הצנוברים - היסטרי.

ree
ree
ree

עוד ראשונות כיפיות הן הסיגרים המרוקאים (וכאן אנחנו עוברים לחלק הבאמת מסורתי) בעבודת יד, שממולאים חלקי פְּנים:

ree
ree
ree

שקדי עגל מדהימים:


ree
ree
ree

והקובה בשר עם טחינה, עמבה ואריסה. קלאסיקה שעומדת בהבטחה:

ree
ree
ree

המנה הבאה - שהיא האהובה עליי מכולן בששון הבר - נחשבת ראשונה, אבל בשבילי היא עיקרית, בעיקר כי אנחנו מזמינים אלף ראשונות, והיא אחת הגדולות.


מדובר במוח.


למעשה, לא אכלתי ככה מוח קודם לכן (רק פעם אחת בנומי, אבל הוא היה שונה מאוד). המחשבה על לאכול מוח היא די דוחה, בואו. אני לא מאוד גאה בזה. אבל כאן זה טעים ברמות קיצוניות.

ree

כמו שאפשר לראות, המוח מבושל בסגנון מרוקאי, עם פלפלים חריפים (חריף במידה, ממש לא נורא), עגבניות, לימון כבוש (יאי), חומוס וכוסברה, ומוגש עם חלה, שהיא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לרוטב הזה.

ree

התמונה הזאת, של החלה הטבולה ברוטב החרפרף, יכולה להכניס אותי לאוטו ולשלוח אותי במעלה ההר בכל רגע נתון.

ree

וקצת לא נעים לי להגיד את זה, אבל המוח במרקם מדהים. מבושל היטב אך נימוח ונמס בפה, עם גרגירי חומוס רכים-רכים ורוטב עשיר-עשיר.

ree
ree

ועוד שתי תמונות אחרונות כי קשה לי להיפרד:

ree
ree

אוקיי אוקיי, נקסט.


עוד ראשונה ענקית ואהובה מאוד היא הכרובית הצלויה, השוחה באגם שופע של רוטב קארי צהוב וחלב קוקוס, ועליה גבעות של ירוקים ושקדים פרוסים.

ree
ree

חותכים פרח רך וצלוי ממרומי הכרובית, מפילים אותו לתוך האגם הצהוב שלרגליה ואוספים בכף עם שקדים ועלעלים.

ree
ree

נשאר לכם מקום לעיקריות? כי מנת השרימפס והקלמארי של ששון הבר היא אולי הטעימה ביותר בחיפה - וחיפה התברכה בפירות ים חמסה חמסה, כך שהתחרות קשה.

ree
ree
ree

מתחת ליוגורט העיזים - חוץ משרימפס וקלמארי - יש ציר ים, לימון כבוש (לא מחליפים סוס מנצח), שום, עגבניות, פלפל חריף וירוקים. זה מאוד מאוד שונה מ"שרימפס מוקפץ בחמאת משהו" שיש אול אובר דה סיטי. שונה לטובה. מספק. משמח. עם טעם שממלא את כל הפה בהתרגשות, בלי להתנצל ובלי לצמצם את עצמו. מנת פירות ים שהיא אוכל אמיתי וכיפי.

ree
ree

לפני הקינוחים, עוד עיקריות שניסינו ואהבנו:


אנטריקוט צלוי על פחמים, שמגיע עם עצם שבתוכה אוצר של מח עצם ועם תוספת, כאן - שעועית ירוקה.

ree
ree
ree

טורטליני במילוי גבינות רכות וקשקבל, ברוטב חמאת עגבניות לחות וגבינת טולום.

ree
ree

חלה שניצל עם מטבוחה, חצילים מטוגנים, טחינה ופלפל חריף.

ree

ופיתה שווארמה שביקשנו וקיבלנו בלי הפיתה. כך או כך היא מגיעה עם טחינה, עמבה, אריסה וכרוב חמוץ, כי שווארמה.

ree
ree

תפריט הקינוחים גם הוא מבוסס על מנות חיפאיות מסורתיות. ניסינו עד היום חמישה משישה, מבטיחים להשלים בקרוב.


בסבוסה, שהיא עוגת סולת עם קוקוס ותפוז, שעליה גבינת לאבנה מוקצפת, גלידת תפוז וקראנץ' דבש.

ree
ree
ree

מלבי שהוא בעצם קרם קוקוס, עם קולי פטל, דודבני אמרנה, קדאיף, פיסטוק ועלי ורדים.

ree
ree
ree

על הבריוש חלווה פחות עפנו, אבל יש טוענים שהוא הכי טעים דווקא, אז לא נותר לכם אלא להזמין ולשפוט בעצמכם. מדובר בבריוש כרוך עם אגוזים, קרם שוקולד וגלידת וניל.

ree

בגזרת השוקולד יש את אמסטרדם - בצק פריך ממולא פאדג' שוקולד חם, וגלידה כמובן.

ree

ולסיום סיומת: אנחנו לא בטוחים מה זה היה, אבל זה דומה לקראק פאי וזה טעים מאוד. פחות מסורתי, אבל אין תלונות.

ree
ree

מדד המצפּוּן: לדעתנו מתאים גם לצמחונים ולטבעונים. בתפריט מסומנות שלל מנות טבעוניות או שניתן לטבען.

איפה: חורב 10, על הכרמל

 
 
 

Comments


אם נעלה מידע טעים חדש,
נשלח לך מייל

הצטרפת לרשימה שלנו, בתיאבון

אם משום מה אתם חשים צורך לדבר איתנו - זה הטופס

קיבלנו, נענה אחרי האוכל

bottom of page