top of page

נומי, כפר מונש

  • Writer: דביבונים בחיפה
    דביבונים בחיפה
  • Nov 27, 2021
  • 3 min read

Updated: Feb 22, 2022

אמל"ק: מסעדת שף נהדרת בכפר מונש שליד נתניה. שווה בהחלט נסיעה במיוחד.


מה הסיכוי שהיינו מגיעים אי פעם לכפר מונש?

לא גדול כנראה.

אבל אי אפשר היה שלא לשמוע על נומי, המסעדה שפתחו בכפר שניים מתלמידיו של מאיר אדוני - יוני דנון וגדי בור. בכל מקום דיברו עליה, כתבו עליה וסיפרו חוויות שגרמו לדביבונית הבכירה (שותפתנו להגזמות קולינריות) למהר ולהזמין מקום לכולנו.


וככה מצאנו את עצמנו נוסעים במיוחד לכפר מונש שבעמק חפר.


ההפתעה התחילה כבר כשראינו את נומי מהחניה. היא רחבת ידיים, יפה ומוארת ובכלל לא נראית כמו מסעדה חדשה שעוד מגששת את דרכה.


ree
ree
ree

בנומי אפשר לשבת בחוץ במרפסת, או ברחבה שליד גינת הירק הענקית (היה קשה לצלם אותה בחושך, אבל זה מאוד יפה), או בשולחנות שבפנים.


ree
ree
ree
ree

אנחנו ישבנו בפנים, במיקום אסטרטגי לתצפת על הצוות ועל המנות הזורמות החוצה.


ree
ree
ree

והן אכן זרמו.

הזמנו חלק ניכר מהתפריט כבר בהתחלה, ואז עוד חלק, ואחר כך עוד חלק, כך שדגמנו כמעט את כולו. נתחיל.


יש בנומי שני סוגי לחם: לחם אש ולחמניות חלב. שניהם מעולים, והלחמניות יפהפיות, אבל את הלחם אש הזמנו שוב ושוב ולא יכולנו להפסיק לאכול אותו. הוא לגמרי מנצח.


אלה לחמניות החלב היפות והרכות:

ree
ree

וזה הלחם אש המופלא:

ree
ree

[עדכון: בקרוב תיפתח גם מאפיית נומי. הידד!]


חוץ מלחם, שכבודו במקומו מונח, הזמנו שלוש מתוך ארבע המנות הנקראות בתפריט 'קטנות':


טרטר בקר על קרקר סומק, עם איולי אורפא (לא יודעים מה זה) ומיסו בהיר. היה יפה וטעים ונעלם מהר מדי.

ree

הסנדוויץ' קלמארי פריך (עם דאשי, שיפקה ולימון) היה מפתיע מאוד בטעמים שלו. מתחת לקלמארי האלה יש חריץ בלחם ובתוכו רטבים חמצמצים-רעננים. לוקחים ביס מהכל יחד וזה טעים בטירוף.

ree
ree

והשלישית הייתה קרפעלך עוף צלוי עם בצלים וסומק, יוגורט עיזים ושמן שאטה. טעים מאוד וקטן מאוד, אז הזמנו פעמיים :)

ree
ree

שאר המנות אומנם לא כתובות תחת הכותרת 'קטנות', אבל בכל זאת צריך להזמין לא מעט מהן כדי להרגיש שהגיע זמנה של קיבת הקינוחים.


הזמנו שלוש מנות של דגים וארבע מנות של בשר. למה לא להגזים אם אפשר.

קודם הדגים.


הסשימי היה המנה הטעימה ביותר בארוחה. הוא מגיע עם מלפפונים שרופים, שקדים, ליים ושמן לואיזה. הזמנו ממנו שתי מנות, כי אחרי שנגמרה הראשונה פשוט סירבנו לשחרר. הדג במרקם מהמם, והירוק שלידו קריספי ומרים את הכל. מושלם.

ree
ree

מנת הדג השנייה שהזמנו הייתה לוקוס לבן עטוף בלשון הפר (שזה צמח, לא לשון של פר), בציר לוקוס ועם לחם צלוי. מנה יפהפייה וטעימה מאוד, והלחם הצלוי כשהוא טבול ברוטב - אלוהי.

ree
ree

מנת הדג השלישית, טרטר דג ים, שלחה אותנו למסע בין כל הפירות האקזוטיים שאנחנו מכירים, בניסיון לזהות איזה פרי שוחה כאן עם הדג בים של רוויון ושמן בצבע מהמם.

ree
ree

זו פאפאיה כבושה אגב.


בשר. ארבע מנות. יצאנו לדרך:

הטובה מכולן, שהייתה ממש מטריפה, היא שוק טלה על שיפוד, עם עגבניות בטאבון, פלפל חריף, נענע וחמאה. הבשר היה רך וטעים והוציא מכולנו גרגורי עונג (וטרוניות כשנגמר).

ree
ree

השנייה הייתה נתח בשר בגריל. באופן מפתיע, לא פחות טעים מהבשר עצמו היה סלט תפוחי האדמה המסתתר לידו מתחת לירוקים. הוא היה וואו! אל תפספסו את זה, עם כל ביס של בשר קחו גם פיסת תפוח אדמה.

ree
ree
ree

המנה שעליה פנטזתי לאורך כל החודש שבו חיכינו לנומי היא המוח עגל שמעליו ביצה עלומה. אף פעם לא אכלנו מוח קודם, וראינו תמונות של המנה הזאת וממש ממש חיכינו לה.

שני דברים מאוד בלטו בה בסופו של דבר: כמה שהיא יפה וכמה שהיא חריפה.


חריפה אש!


אז רק אם אתם ממש ממש (ממש) אוהבים חריף.

הרוטב אגב הוא ויניגרט ציר עוף וזרעי עגבנייה, ואחרי שהחלמון נשפך לתוכו, אוכלי החריף יטבלו בו את ה-לחם אש ויעופו על זה.

ree
ree

מנת הבשר הרביעית הייתה סלט טלה פריך. הדביבון אהב מאוד! השאר כבר פשוט חיכו שיהיה מותר להזמין קינוח.

ree
ree

את כל הבשר והדגים המופלאים האלה ליווה סלט עלים פריכים. העלים אכן טריים ופריכים, וביניהם מסתתרות הפתעות קראנצ'יות של קראמבל לחם ואגוזים. מעל, מתחת ומכל עבר מפוזרים שפע של פתיתי פרמז'ן. זה יופי של סלט! מרענן, חי ועשיר. אם כל הסלטים היו כאלה, אולי היינו רזים יותר.

ואולי בעצם לא.

ree
ree

אפשר כבר קינוח?

בטח, שלושה.


זו גרסת הטירמיסו של נומי, למי שמחבב את הז'אנר (שזה בעיקר הדביבון):

ree
ree

וזה הדבר האמיתי: קרמו יוגורט עיזים, עם פירות יער, שזיף ביין לבן וגרניום, וליד כל זה מרשמלו ליים שרוף. סיי וואט? כן כן, מרשמלו ליים שרוף, עם ערמה קטנה של גרגירי פינגר ליים ורדרדים. פיסה מהמרשמלו עם היוגורט והרוטב האדמדם ואתם מתים מאושרים. זה היה אחד הקינוחים הטעימים ever.

ree
ree
ree

אין תיעוד, אבל אכלנו גם את הקינוח שנקרא תאנים וחלב. הוא נראה כמו גבעה תמימה וצהבהבה, אבל אם מכניסים את הכפית עד לקרקעית, היא עולה חזרה עם שכבות של פטיסייר, קרם חלב ושיבולת שועל עם חומץ חרז. בקטנה.


מהארוחה ה-מ-ע-ו-ל-ה הזאת יצאנו למרפסת לשאוף אוויר של כפר, ירדנו בשביל המוליך לאורך גינת הירק הגדולה עד לחניה, ובעיקר תהינו מה עשו תושבי כפר מונש שמגיע להם כל הטוב הזה.


מדד המצפּוּן: לדעתנו לא מתאים לטבעונים, מתאים לצמחונים אוכלי דגים.

איפה: כפר מונש

 
 
 

Comentários


אם נעלה מידע טעים חדש,
נשלח לך מייל

הצטרפת לרשימה שלנו, בתיאבון

אם משום מה אתם חשים צורך לדבר איתנו - זה הטופס

קיבלנו, נענה אחרי האוכל

bottom of page