top of page

פיצרייה תלפיות

  • Writer: דביבונים בחיפה
    דביבונים בחיפה
  • May 3, 2021
  • 2 min read

Updated: Nov 29, 2022

אמל"ק: טרטוריה מופלאה בתלפיות. אוכל איטלקי ומקומי טרי, עבודת יד, משובח. מתאימה לארוחת ערב כשרוצים להתענג על כל ביס.


עדכון: בנובמבר 2022 הטרטוריה עברה למשכנה החדש מעבר לכביש בסירקין. עוד לא ביקרנו במקום החדש, אבל שמענו שהאוכל נשאר מדהים כמו קודם. התמונות בפוסט הן מהמקום הקודם. נעדכן בהקדם :)


למשפחת האיטלקיות של חיפה הצטרפה בת סוררת, פיצרייה תלפיות.

חוץ מפיצה, שאותה דווקא לא ניסינו, מגישים כאן מנות איטלקיות שמפגישות את האיכויות של עיר נמל (כלומר דגים ופירות ים טריים), עם האיכויות של השוק שבתוכו שוכנת המסעדה (כלומר המון ירקות בכל צורה וצבע).


השילוב הזה הופך כאן לטרטוריה אלוהית.


ree
ree
ree
ree

כמו במסעדת תלפיות השכנה, גם כאן יושבים בחוץ ונהנים מהאנשים, מההתרחשות ומהקירות הצבעוניים מכל עבר.


ree
ree
ree

אבל בעיקר נהנים מהאוכל. לי הוא הזכיר קצת את אלה שאומרים "רק שמתי עליי משהו" כשהם בעצם לבושים הכי יפה בחדר. כי מצד אחד האוכל של פיצרייה תלפיות הוא שוּק: מבורדק, צבעוני מאוד, מרובה טעמים ומרכיבים. ומצד שני הוא גורמה. כל ביס מפתיע ומשמח. הכל טרי בטירוף. הטעמים עזים וחיים. וואו.


זה למשל סלט שוּק, אבל יש בתוכו גם ירקות צלויים, והתיבול - גן עדן.

ree
ree

וזה קרצ'ופי, אספרגוס וברוקולי בגבינות. הבלגן הכי טעים בעולם.

ree
ree
ree

ליד מנות הירק והגבינה האלה אכלנו קרודו.

ree

בפעם אחרת שהיינו כאן, הקרודו היה אחר לגמרי. המנה הזאת הטריפה אותנו. בצבעים, בטעמים, במרקמים, עפנו! הפירות עם השקדים הקראנצ'ים, הזוקיני, הדג ההו-כה-טרי - בירכנו על מזלנו הטוב.

ree
ree

בחורף הוא הגיע עם פירות הדר.

ree

את כל הראשונות מלווה לחם רך ובשרני כמו עוגה משובחת שטובלים ברטבים העשירים שמסתתרים מתחת לכל הטוב הזה.

ree

לעיקריות הזמנו שתי מנות: ניוקי דג ופסטה חזיר מפורק.

הניוקי, עבודת יד כמובן, הוא רך וחלק, ואי-אפשר באמת להעביר את המרקם במילים, אז אנסה להעביר אותו בתמונות:

ree
ree
ree

הדג שהתלווה לניוקי היה סופר-טרי, לבן ועסיסי, ומתחת לניוקי ולכל היופי הירוק הזה מפכפך לו רוטב מלא הפתעות. ככל שחופרים יותר למטה מגלים יותר דברים טעימים, טובלים בהם את הניוקי הבצקניים וזוללים. הכל נוטף טעם ועושר.

ree
ree

ובזמן שאני מתענגת על ניוקי, הדביבון אכל מנה מעולה של פסטה שמכינים כאן עם בשר חזיר מפורק, ירקות ורוטב שהיה נהדר לא פחות מזה של הניוקי. הפסטה רחבה ועשויה מעולה, הארטישוק רך ומגרה והפטריות ערמוניות, אם אפשר להגיד דבר כזה.


ree
ree

בפעם אחרת אכלנו ריזוטו פירות ים שכשאתם חולמים על ריזוטו פירות ים - זה החלום.

ree
ree
ree

ופסטה בשר וירקות מושלמת.

ree
ree
ree

הקינוח האהוב על הדביבון הוא טירמיסו, ואיזה מזל, כי זה הקינוח היחיד כאן. הוא היה מעולה, כמובן, והוגש עם שתי פרוסות של אננס טרי שבאו איתו טוב. כל כך טוב.

ree
ree
ree
ree

האוכל של פיצרייה תלפיות מאוד לא מהונדס ולא מתקמצן. הוא משוחרר ושמח, אבל עדיין עשוי בקפידה, וניכר שמושקעת בו המון מחשבה. כשכל רכיב מקבל כל כך הרבה תשומת לב מפנקת, אנחנו מקבלים איטלקייה משובחת שבטוח נבוא אליה עוד הרבה.


מדד המצפּוּן: התפריט משתנה, אז כדאי לברר מראש אם היום הוא מתאים לטבעונים ולצמחונים.

איפה: הטרטוריה נסגרה ב-24/9/22 וכנראה תיפתח בעתיד במקום חדש. מחכים מאוד!

 
 
 

Comments


אם נעלה מידע טעים חדש,
נשלח לך מייל

הצטרפת לרשימה שלנו, בתיאבון

אם משום מה אתם חשים צורך לדבר איתנו - זה הטופס

קיבלנו, נענה אחרי האוכל

bottom of page