top of page

פיצרייה תלפיות

אמל"ק: טרטוריה מופלאה בתלפיות. אוכל איטלקי ומקומי טרי, עבודת יד, משובח. מתאימה לארוחת ערב כשרוצים להתענג על כל ביס.


עדכון: בנובמבר 2022 הטרטוריה עברה למשכנה החדש מעבר לכביש בסירקין. עוד לא ביקרנו במקום החדש, אבל שמענו שהאוכל נשאר מדהים כמו קודם. התמונות בפוסט הן מהמקום הקודם. נעדכן בהקדם :)


למשפחת האיטלקיות של חיפה הצטרפה בת סוררת, פיצרייה תלפיות.

חוץ מפיצה, שאותה דווקא לא ניסינו, מגישים כאן מנות איטלקיות שמפגישות את האיכויות של עיר נמל (כלומר דגים ופירות ים טריים), עם האיכויות של השוק שבתוכו שוכנת המסעדה (כלומר המון ירקות בכל צורה וצבע).


השילוב הזה הופך כאן לטרטוריה אלוהית.



כמו במסעדת תלפיות השכנה, גם כאן יושבים בחוץ ונהנים מהאנשים, מההתרחשות ומהקירות הצבעוניים מכל עבר.



אבל בעיקר נהנים מהאוכל. לי הוא הזכיר קצת את אלה שאומרים "רק שמתי עליי משהו" כשהם בעצם לבושים הכי יפה בחדר. כי מצד אחד האוכל של פיצרייה תלפיות הוא שוּק: מבורדק, צבעוני מאוד, מרובה טעמים ומרכיבים. ומצד שני הוא גורמה. כל ביס מפתיע ומשמח. הכל טרי בטירוף. הטעמים עזים וחיים. וואו.


זה למשל סלט שוּק, אבל יש בתוכו גם ירקות צלויים, והתיבול - גן עדן.


וזה קרצ'ופי, אספרגוס וברוקולי בגבינות. הבלגן הכי טעים בעולם.


ליד מנות הירק והגבינה האלה אכלנו קרודו.


בפעם אחרת שהיינו כאן, הקרודו היה אחר לגמרי. המנה הזאת הטריפה אותנו. בצבעים, בטעמים, במרקמים, עפנו! הפירות עם השקדים הקראנצ'ים, הזוקיני, הדג ההו-כה-טרי - בירכנו על מזלנו הטוב.


בחורף הוא הגיע עם פירות הדר.


את כל הראשונות מלווה לחם רך ובשרני כמו עוגה משובחת שטובלים ברטבים העשירים שמסתתרים מתחת לכל הטוב הזה.


לעיקריות הזמנו שתי מנות: ניוקי דג ופסטה חזיר מפורק.

הניוקי, עבודת יד כמובן, הוא רך וחלק, ואי-אפשר באמת להעביר את המרקם במילים, אז אנסה להעביר אותו בתמונות:


הדג שהתלווה לניוקי היה סופר-טרי, לבן ועסיסי, ומתחת לניוקי ולכל היופי הירוק הזה מפכפך לו רוטב מלא הפתעות. ככל שחופרים יותר למטה מגלים יותר דברים טעימים, טובלים בהם את הניוקי הבצקניים וזוללים. הכל נוטף טעם ועושר.


ובזמן שאני מתענגת על ניוקי, הדביבון אכל מנה מעולה של פסטה שמכינים כאן עם בשר חזיר מפורק, ירקות ורוטב שהיה נהדר לא פחות מזה של הניוקי. הפסטה רחבה ועשויה מעולה, הארטישוק רך ומגרה והפטריות ערמוניות, אם אפשר להגיד דבר כזה.



בפעם אחרת אכלנו ריזוטו פירות ים שכשאתם חולמים על ריזוטו פירות ים - זה החלום.


ופסטה בשר וירקות מושלמת.


הקינוח האהוב על הדביבון הוא טירמיסו, ואיזה מזל, כי זה הקינוח היחיד כאן. הוא היה מעולה, כמובן, והוגש עם שתי פרוסות של אננס טרי שבאו איתו טוב. כל כך טוב.


האוכל של פיצרייה תלפיות מאוד לא מהונדס ולא מתקמצן. הוא משוחרר ושמח, אבל עדיין עשוי בקפידה, וניכר שמושקעת בו המון מחשבה. כשכל רכיב מקבל כל כך הרבה תשומת לב מפנקת, אנחנו מקבלים איטלקייה משובחת שבטוח נבוא אליה עוד הרבה.


מדד המצפּוּן: התפריט משתנה, אז כדאי לברר מראש אם היום הוא מתאים לטבעונים ולצמחונים.

איפה: הטרטוריה נסגרה ב-24/9/22 וכנראה תיפתח בעתיד במקום חדש. מחכים מאוד!

bottom of page