top of page

תלפיות: המלכה האם של השוק

אמל"ק: מסעדת שף ידועה של דגים ופירות ים בתלפיות. מתאימה לערב זוגי מיוחד או לארוחה חגיגית ומרגשת.


תלפיות היא הראשונה מבין המסעדות העדכניות של שוק תלפיות והלב של סצנת הערב והאוכל ברחוב סירקין.



אילן פרון, הבעלים של תלפיות, הוא לא רק מסעדן, הוא יזם עירוני עם חזון, וכשהוא מתאר את החלום - ממש אפשר לדמיין יחד איתו. הוא פתח את תלפיות בין דוכני השוק והאמין שיבואו אחריו אנשי אוכל ויזמות שיבינו את גודל הדבר. זה קרה ועדיין קורה. זה לא שינוי מלמעלה למטה, הוא אומר, זה שינוי שקורה מאנשים כמוהו, שרואים מה המקום הזה יכול להיות ובאים ליצור את זה בעצמם.


אז תלפיות, אם לא היה ברור עד עכשיו, היא חמארה, מסעדת שוק.

המנות שלה מבוססות פירות ים ודגים, טריים ומשתנים כל יום.

הירקות כמובן מהשוק שסביב, גם הם משתנים כל הזמן.

ובאים לתלפיות כי היא חוויה שלמה. במיקום, בעיצוב, באוכל, באילן שדואג לעיר בכל ליבו.

היא לא רק מנות יצירתיות - היא קונספט, היא יזמות עירונית עם תשוקה.



התפריט המשתנה כתוב בגיר על לוח, והוא עשיר, מיוחד ועם שמות שקשה לנחש מה עומד מאחוריהם. אם אתם זורמים, הצוות ישמח להרכיב בשבילכם את הארוחה. במקרה כזה, שחררו ותנו להם להגיש מה שבא להם (אולי כדאי להגביל תקציבית, אם זה חשוב לכם, לא זול פה). הצוות של תלפיות יודע להיות אסרטיבי, להחליט בשבילכם ופשוט להתחיל להוציא מנות. אם אתם יותר בררנים, בקשו מהצוות הסבר על כל המנות ותחליטו לבד. כך או כך - תהיה לכם ארוחה מעניינת.



אוקיי, אוכל!

כאמור, התפריט משתנה מדי יום.

זה אומר שרוב המנות לא קבועות אלא תלויות במה שהיה בשוק ובמה שבחר השף לעשות בחומרי הגלם שלו.


מנה שמוגשת כאן בכל זאת כמעט מהיום הראשון היא בדריג'אני: גלילות חציל ממולאות בתערובת של אגוזי מלך, חמוציות וכוסברה על מצע של צ'ירשי. והיא באמת אחת המוצלחות.


חוץ ממנה, המנות שאכלנו (וצילמנו) כנראה לא יהיו בתפריט ביום אחר, או שהן יהיו בווריאציה אחרת. אבל זה לא משנה, כולן גורמות לך להשתהות אחרי הביס הראשון ולהעריך את היצירתיות, את ההשקעה ואת הבידול מכל מקום אחר בעיר.


מאותה הסיבה גם אין תפריט שאפשר לקרוא בו את הרכיבים, ורק הצוות יודע לספר עליהם. הבעיה היא שאחרי כוס יין, בירה וצ'ייסר אוזו - אין לנו שום סיכוי לזכור מה נאמר שם.

אז הפעם בלי פירוט של ממש, ניתן לתמונות לדבר.


סביצ'ה.


וביום אחר הסביצ'ה הייתה בכלל אדומה:


קרפצ'יו תמנון.


קרפצ'יו קוקי סן ג'אק.


שרימפס, קלמרי ודג.


שרימפס מעולים ברוטב טעים, מצטערים שלא הקשבנו מעבר לזה...


קלאמרי צרוב.


דגים קטנים מטוגנים שפותחים ביד, שולפים את האִדרה הקטנה ואוכלים את הבשר הלבן הטרי.


כרוב צלוי (מלפוף).


במיה.


קבב דג.


ואחרונות, טארט שקדים עם קרם זרעי כוסברה ופנקוטה יוגורט.


זהו, לילה טוב!

בפעם הבאה נבוא בצוהריים, כשדוכני השוק פעילים ומקיפים את החמארה בצלילים ובריחות אחרים לגמרי.



מדד המצפּוּן: לדעתנו לא מתאימה לטבעונים, מתאימה לצמחונים אוכלי דגים.

איפה: סירקין 28, שוק תלפיות

Comments


bottom of page