top of page

בירה ואוכל: כמה אושר במקום כל כך קטן

אמל"ק: בר-מסעדה פצפון בשוק תלפיות עם מנות מדהימות בשיא הטעם והטריות, כמו שמסעדת שוק אמוּרה להיות, ועם מגוון בירות מיוחדות


המון המון זמן שמענו על בירה ואוכל. שמענו על בטן החזיר שחייבים לנסות ושמענו שצפוף בערב ולא תמיד יש מקום. אז חיכינו להזדמנות.

וחיכינו

וחיכינו

וחיכינו

ויום אחד אחרי הפילאטיס, כשחיפשנו מקום לאכול צוהריים (כן, אנחנו עושים פילאטיס באמצע היום), נזכרנו בבירה ואוכל ונסענו לתלפיות לבדוק מה העניינים.


מדובר במקום די פצפון עם מקומות ישיבה ספורים בבר בחוץ, עוד חמישה-שישה לאורך הבר בפנים ועוד כמה שולחנות קטנטנים.


היינו היחידים, כי צוהריים, והמקום שוקק בעיקר בערב.

קצת אחרינו הגיע עוד זוג אחד וזהו.

זה היה מצוין לנו, כי באנו בשביל האוכל, ואם לדייק - בשביל בטן החזיר המפורסמת.


ואני אחתוך כאן את המתח: בטן החזיר הזאת עמדה בהבטחה והתגלתה כאחת המנות הטובות ביותר בחיפה כולה. חד-משמעית ובלי עוררין. ואם אין לכם בעיה עם חזירים, פשוט בואו.



אבל רגע, מההתחלה.

בירה ואוכל מוגדר 'בר של שוק' והוא נמצא בשוק תלפיות. יש בו מנות גדולות כמו שוק אווז, פפרדלה, פרגית ובטן חזיר, וגם מנות בינוניות וקטנות כמו פולנטה, קרפצ'יו וסביצ'ה. הרבה מהמנות מתחלפות במהלך השבוע.


אגב, יש גם מבחר בירות מצוין ומיוחד.


הפעם הגענו ממוקדי מטרה, אז שלא כמנהגנו, הזמנו רק מנה ראשונה אחת, מנה עיקרית אחת וסלט. הראשון שהגיע לשולחן היה סלט עגבניות, עם עגבניות שוּק מוצקות ועסיסיות וגבינה טעימה.


אחריו הגיעה פירמידה של פרוסות זוקיני מקושטות בשקדים.

לקח לנו רגע להבין שאם מסיטים את פרוסות הזוקיני מגלים מתחתן סביצ'ה דג ים.


כשמסעדת שוק עושה את עבודתה נאמנה ומגישה הכל טרי מהשוק שבתוכו היא יושבת - עוד מלאך מקבל כנפיים. והדג הטרי-טרי הזה, כשהוא בא במזלג אחד עם עגבנייה, שקדים, בצל וזוקיני - נותן כנפיים לשלושה מלאכים לפחות.


אחרונה (להיום) הגיעה המנה שלשמה התכנסנו: בטן חזיר עם ריזוטו כמהין ושומר צלוי.


כל אחד משלושת הרכיבים הוא מנה מדהימה כשלעצמה.

בואו נתעכב עליהם רגע:


ריזוטו כמהין עשיר שאי אפשר להפסיק לאכול.


שומר צלוי רך רך רך. זה טעים ממש כמו שזה נראה, בעיקר עם הריזוטו.


ובטן חזיר שהכין מישהו שממש יודע מה עושים עם בטן חזיר. היא הייתה נימוחה וטעימה ברמה קיצונית, ואכלנו אותה לאט לאט שלא תיגמר.


אבל היא נגמרה בסוף וזה היה עצוב. עם כמה שאנחנו אוהבים את הקוסטיצה של מעיין הבירה, ואם רלוונטי בכלל להשוות - אז היה פה ניצחון גדול לבירה ואוכל.


אנחנו עוד נחזור לנסות מנות אחרות, אבל נתקשה מאוד לא להזמין שוב רק את זאת...


מדד המצפּוּן: לדעתנו לא מתאים לטבעונים, יכול להתאים לצמחונים אוכלי דגים.

איפה: יחיאל 7, שוק תלפיות

bottom of page