top of page

סביח התחתית: השלם טעים מסך חלקיו

אמל"ק: סביח מיוחד במינו בעיר התחתית.


באחת מקבוצות הפייסבוק שעוסקות באוכל בחיפה קראתי פעם תלונה על סביח התחתית, שלוקח יותר מדי זמן להכין כל פיתה.



זה נורא הצחיק אותי, כי זה בדיוק מה שמיוחד בסביח הזה.

אליק, הבעלים, לא מחצלץ ומבצבץ מאות מנות בשעה (בלשונו של עובד מהסביח המיתולוגי והמעולה בגבעתיים). במקום זה, הוא מכין כל רכיב ברמה משוגעת, כאילו הוא מיועד להיאכל בנפרד, ואז מרכיב את הפיתה בקפדנות של סושי-גורמה, כך שהגדול טעים מסך חלקיו.



החצילים מתובלים מצוין ונמצאים בפיתה בשפע, הביצה קטיפתית, בדיוק בתפר שבין רכה לקשה (ביצה במצב הזה היא פשוט הדבר הכי טעים בעולם), הטחינה בהירה וטעימה, ויש סלט כרוב, ירוקים, חריף אדמדם למי שרוצה, לימון כבוש (בצד או בפנים, אני אוהבת שהוא נמצא בכל ביס) ועוד מלא דברים טעימים שהופכים לתערובת עשירה ועסיסית שגורמת לי לקנא בעצמי כשאני אוכלת אותה.


אז זה נקרא סביח, נראה כמו סביח, מורכב מרכיבים של סביח - אבל לוקח יותר זמן להכין את זה, וברור ששווה לחכות בסבלנות עד שהפיתה שלכם תגיע :)



איפה: הנמל 27, העיר התחתית

פתוח מ-12:00 עד 16:00.

Comments


bottom of page