top of page

נקסט דוֹר: ראמן אמיתי, עשיר וטוב

אמל"ק: ראמנייה אמיתית בעיר התחתית. קטנה, שובבה ומאוד מאוד טעימה. מעולה גם במשלוח.


כשנקסט דור (Next Door) רק נפתחה, היה אפשר להזמין את הראמן שלה בטייק-אוויי או במשלוח בלבד, כראוי למסעדה שנולדה בשיא הקורונה.


היום, למרבה השמחה, אפשר גם להגיע לשער פלמר ולשתות ראמן רותח שהרגע נמזג בקערות מרק ענקיות ומפנקות.



מדובר בראמן שונה לגמרי מכל ראמן שאכלנו כאן. הטעמים שלו עזים, הוא לא מתחנף, ואפילו שאכלנו אותו כבר המון פעמים - עדיין הכף הראשונה תמיד מפתיעה. יש בו משהו זר שאנחנו מאוד אוהבים.


בנקסט דור אפשר לבחור שני סוגים של בסיס לראמן - מיסו ושויו. מיסו הוא מרק קצת קרמי על בסיס מיסו וירק, שויו הוא כהה וצלול יותר, על בסיס סויה, מירין וסאקה (השויו דומה יותר למה שאנחנו מכירים ממקומות אחרים דווקא כמיסו).


אנחנו מעדיפים את השויו אבל לפעמים מזמינים אחד כזה ואחד כזה כדי שנחלוק ויהיה מעניין.



עם המרק בוחרים אחד מכמה סוגי בשר (או טבעוני): בייקון, בשר מפורק או חזה עוף תלוי. פעם הייתה גם אפשרות לקישקע שהיה נהדר, ואנחנו מקווים שמדי פעם עוד יחזרו להרפתאות כאלה.



לצמחונים/טבעונים יש כרוב צלוי או טופו צלוי.

זה הטופו, ותכלס אני הרבה פעמים מעדיפה אותו על פני הבשר, פשוט כי הוא קל וטעים.


וזה הכרוב הצלוי.


ובירה, כי למה לא אם אפשר :)


ומה קורה כשהראמן מגיע במשלוח?

המרק מגיע כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד ובנייר אלומיניום, חם ולא נשפך.


הבשר מגיע בכלי נפרד, ובצידו ירקות, נודלס שמנמנים וביצה עשויה בדיוק במידה. מימין רואים בייקון מגולגל, משמאל לשון עגל.


המרקים עצמם מגיעים בנפרד משאר הרכיבים, ולנו נשאר רק לחבר ביניהם בשלבים ובכמויות שאנחנו אוהבים.


פעם היה בנקסט דור אוקונומיאקי, שזה פנקייק כרוב יפני עם רטבים טעימים מעליו, אבל הם הפסיקו להכין. אנחנו שוקלים לפתוח עצומה, כי זה היה מושלם. הלוואי שיחזור!


מדד המצפּוּן: יש גרסאות לטבעונים ולצמחונים.

איפה: שער פלמר, צמוד לקפה פלמר

נקסט דור בפייסבוק (יש תפריט בפוסט הראשון)

bottom of page