בסמטה קטנה בין חומוס אלשאם לבין שוק הירקות בוואדי ניסנאס יש בית קלייה ותיק, שהוא גם חנות תבלינים, שנקרא קפה חיפה, אבל כולם קוראים לו מוסטפא.
הסיבה העיקרית שאנחנו נכנסים למוסטפא בכל פעם שאנחנו מזדמנים לכאן היא החלווה. אנחנו מאוד מאוד אוהבים חלווה, ובעיקר את הגרסה הנימוחה, הלחה, הוונילית. למוסטפא יש חלווה כזאת בדיוק, אז כשהוא שואל כמה לחתוך, אנחנו מסמנים קו שתוחם קובייה שמנמנה במיוחד.
בלב אנחנו יודעים שלא משנה כמה נקנה - תוך כמה ימים לא יישאר לזה זכר.
לפעמים יש לחלווה טעם עדין ומיוחד של קפה, אפילו שאין בה בכלל קפה. הסיבה היא שהחנות של מוסטפא היא בראש ובראשונה בית קלייה.
לכן לפעמים הריח החזק של הקפה נספג בחלווה המונחת על הדלפק, ואז יש לה גם דוק של מרירות קפאינית.
במגש שליד החלווה מונח הממתק המפורסם של מוסטפא: גלילים-גלילים של תמרים ואגוזים בעיבוד דביק ומתוק במיוחד. בשבילנו הרולדות האלה טיפה מתוקות מדי, אבל המון אנשים מגיעים במיוחד בשבילן, אז אם אתם שם - אל תוותרו על גליל של כמה סנטימטרים לטעימה.
במדפים מסביב תוכלו למצוא מי זהר, טחינה כתר משכם, תבלינים, קטניות וחומרי גלם אחרים.
אלה למשל צנצנות גדושות רכז חרובים. ידעתם שלוקח לפחות יומיים להכין אותו?
איפה: הוואדי 21, ואדי ניסנאס
Comments