top of page

גלידת מור, עספיא

אמל"ק: גלידה עבודת יד, יש גם מסטיקא



הבעלים של גלידת מור מכינים אותה בעצמם בעבודת יד, ויש בה שני דברים מיוחדים:


הראשון הוא שיש כאן גלידת מסטיקא (נקראת לפעמים גלידה מסטיק). זו גלידה עם שרף של עץ אלה, כמיטב המסורת של מדינות המזרח התיכון, ויש לה טעם ומרקם קצת אחרים ומאוד מעניינים.


לא כל הגלידות כאן הן גלידות מסטיקא, אז צריך לשאול ולבקש ספציפית. כשהיינו פה בפעם האחרונה היו שלושה טעמים עם מסטיקא, ואחד מהם בטעם הקינוח האהוב עליי, סוטלץ', אורז מתוק בחלב. גאוני.



הדבר המיוחד השני הוא הטעמים של גלידת החלב, זו שאין בה מסטיקא. יש כאן המון טעמים והם מאוד מפתיעים. טעמנו גלידת זוטה ומרווה (אין דברים כאלה), גלידת לואיזה וגלידת לימון חריפה. מתברר שהיא הייתה פעם הרבה יותר חריפה, אבל הציבור ביקש להרגיע. גלידת השקדים המלוחים מהממת, ובעונה יש גלידת רימונים. יש גם סורבה ועוגות גלידה לאירועים.



הגלידות לא מתוקות מדי ולא כבדות, ואל תצפו לשום דבר שדומה לגולדה או ל-לג'נדה. זה ממש לא זה. אבל אם אתם במצברוח הרפתקני למרקמים וטעמים לא רגילים - תקפצו לכאן לקטנה. אולי, כמו אחדים מאיתנו, תצאו עם שתי קופסאות גדולות הביתה.


איפה: אבא חושי, עספיא, הכי טוב לשים בווייז גלידת מור

bottom of page